HOGY MEGFELELJÜNK VÁSÁRLÓINKNAK

HOGY MEGFELELJÜNK VÁSÁRLÓINKNAK

A fülke a vezető köré van építve

Az új Valtra T széria tesztelését a mezőgazdasági gépi munka szolgáltató Kalajoen Neliveto Kalajoki, Finnország, 2013 tavaszán és 2014 nyarán végezte. Több változat tesztelése is megtörtént, de a tesztelések nagyobb része közel gyári alap-felszereltségű Versu modellekkel történt.

Ville-Matti és Juha-Pekka Vuollet
Kalajoen Neliveto Oy mezőgazdasági gépi szolgáltató bérvállalkozók
Kalajoki, Finnország

Teszt gépek: Több Valtra T szériás traktor
Főbb munkafeladatok: Hígtrágya kiszórás, szilázs készítés, a talaj-előkészítés, vetés

Továbbfejlesztett kihasználhatóság

A prototípusokat intenzíven használták a cég szolgáltatási tevékenységében. A feladatok tavasszal a hígtrágya kiszórással, a talaj-előkészítéssel és a vetéssel kezdődtek, miközben a hangsúly nyáron a szilázs készítésre tevődött át.

Egy Versu modellt alkalmaztak kb. 350 hektár bevetéséhez. A traktort egy 50-köbméteres szilázs kocsi vontatására és silótaposásra is használták.

Az új T szériák jobb kihasználhatósága a hosszú és változatos műveletek után egyértelművé vált. Az egyes funkciók támogatják egymást és egy erős csomagot képeznek a traktor kitűnő kezelhetősége terén. "Az új T szériák igazán pozitív meglepetést okoztak”. A traktor használata kellemes, még többet lehet kihozni a tulajdonságaiból és a kormánykerék mögötti vezető még a hosszú műszakok után sem fárad el, mondja Ville-Matti Vuollet.

“„ Az új vezérlés igazán könnyűvé teszi a váltómű használatát”. „Vezethet automatikus üzemmódban, vagy a pedálok használatával, mind a mezőn, mind a közúton.”, folytatja Juha-Pekka. „A T szériák valóban hatékonyak és stabilak homlokrakodóval. A kiváló kiláthatóság, mozgékonyság és a kis súly növekmény egyértelműen érezhető." mondja Ville-Matti.

Juha-Pekka, ki a szerviz és a karbantartás felelőse, nagy hatással voltak a traktor igényesen elvégzett befejező műveletei, mint pl. a csövek, tömlők és vezetékek rendezett elhelyezése, vezetése. "A szervizelhetőség is egyértelműen láthatóan a fókuszban volt. Az ellenőrzéseket gyorsan el lehet végezni, és az összes szervizpont könnyen elérhető ".

Az új T szériákon lévő fülke volt a sok pozitív tapasztalat forrása. Az kezelőszervek ergonomikus elrendezése, logikus működése és a kiváló kiláthatóság megkönnyítették az életet a vezető számára. "A traktor minden szituációban, teljes mértékben kézben tartható”, mondja Ville-Matti.

A stabil menettulajdonságokat és a rugózott felfüggesztést emelték ki különösen a javított vezethetőség tekintetében. "Az első felfüggesztés optimálisan működik , mintha a váz egyfajta kiterjesztése lenne." mondja Juha-Pekka. "Az új verziójú állítható, mechanikus kabinrugózás is nagyon hatásos volt."

Annak a haszna, hogy az ablaktörlő még az első szélvédő csücskeit is megtisztította, jegyezte meg, főleg szántás közben volt érzékelhető. A tetőablak viszont kiküszöböli a nyakcsavaró fejmozgásokat a rakodás során, míg az oszlop nélküli jobb ablak zavartalan kilátást tesz lehetővé a traktor oldalára.

A praktikus szerszámosláda és az új tároló helyek a fülkében, még könnyebbé teszik a vezető életét. „A szerszámkészlet tartalmaz egy vontató láncot és egy megfelelő készletet, amely nagy előrelépés.", mondja Juha-Pekka. Nem lehetett nem észrevenni a sztereo lejátszó minőségét. A rendszer megfelelő hangszórókkal és egy mélynyomóval rendelkezik, amely használható a vezető személyes eszközéről történő zene lejátszására is.

Mindezek tetejébe, teszi hozzá , Ville Matti: "Az biztos, hogy egy vonzóan kinéző traktor!"

Szöveg és képek: Matti Kallio

> A T szériák oldal böngészésének folytatása