HOGY MEGFELELJÜNK VÁSÁRLÓINKNAK

HOGY MEGFELELJÜNK VÁSÁRLÓINKNAK

Megbízhatóság, biztonság teszteléssel is visszaigazolva

Koivikko Manor Kitee, Finnország 2013 tavaszán kezdte el tesztelni az új Valtra T sorozatú traktorokat A Versu traktornak azonnal bizonyítania kellet képességeit, segédkeznie kellett egy építkezési projektben.

Koivikko Manor, Kitee, Finnország
MTY Partanen & Tolonen Földművelő Szövetkezet

Teszt gépek: Két Valtra T szériás Versu modell (250 és 174 LE)
Főbb munkafeladatok: Tej- és húshasznú marhatartás és biogáz üzem

 

Komoly húzóerő

"Mi rögtön észrevettük, hogy milyen kemény a traktor, amikor húznia kell.",Pekka Partanen emlékezett. „Éppen egy új istálló alapjait építettük. A talaj éppen felengedett állapotú volt, így az összes szállítandó teher többé-kevésbé sár volt."

Amikor trágya és hígtrágya szállítására használtam, a prototípus nemcsak hogy a kiváló húzó erejét bizonyította, hanem a közúti szállítóképességét is. A traktor stabilitása, a kiláthatóság a fülkéből és a kezelőszervek elrendezése nagyon jó, mondja a műszaki menedzser Tero Nenonen.

Ugyanez a kedvező kezdeti benyomás igazolódott vissza munkagépek csatlakoztatásakor is. "A hidraulika és fék tömlő csatlakozókat most sokkal könnyebb használni, valamint a steklámpa aljzatot is. Nagyon szépen vannak elrendezve és jobb a kialakításuk”, tette hozzá Tero.

A traktorok körülbelül egyformán voltak alkalmazva szántóföldi és különböző szállítási feladatokra, mint például hígtrágya szállításra és trágya szállításra a biogáz üzembe. A dimbes-dombos Karelitan területen ideálisan tesztelhettük az új T szériákat a közúton. A Versu hajtóműve és más fejlett rendszerei igazán próbára voltak téve Kitee-ben. A motor, a fékek és a fülke is értékelve lett, a vezethetőségi és a biztonsági szempontokkal együtt.

"A Versu hajtóműve valóban sokat javult. Az automatizált sebességváltó igazán gyorsan és jól együttműködik a motorral. Még a nehéz terhek húzásakor is könnyű volt felmászni a dombokra az automatikus üzemmódban. Az általános benyomás az volt, hogy egy nagyon kemény gép " tette hozzá Pauli Tolonen.

Az egyéb új funkciókat is könnyen lehet használni. "Az AutoTraction funkciót a fékekkel egyesíteni egy kitűnő megoldás. a sebességvezérlő pedált jó érzés volt használni. A tempomat vezérlést nagyon egyszerű beállítani, "Tero Nenonen folytatja.

A dombon-megtartó funkciót különösen nagyra értékelte, bebizonyította, hogy nagy segítség a csúszós úton, vagy más kritikus helyzetekben. "A rendszer megakadályozza a traktort visszagurulását elinduláskor, ami egy óriási érték, ha pl. jövünk be a mezőről és fel kell hajtanunk a forgalmas közútra. Így ez sokkal egyszerűbb és biztonságosabb.”mondja Pauli Tolonen.

A kitűnő fülkebéli kiláthatóságot is kiemelte, mely különösen kereszteződésekben és az általános közlekedésnél hasznos. "A középső oszlop jobboldali kihagyásával sokkal jobb a kiláthatóság az útkereszteződésekben, amely egy nagy plusz pont a biztonság szempontjából," mondja Pekka Partanen.

A biztonság fontossága ki van emelve a földművelő szövetkezetben, egy helyi mezőgazdasági szakiskolával működnek együtt ebben a kérdésben. A prototípusok tesztelésének lényege az új termékek megbízhatóságának és biztonságának vizsgálata. "Bármilyen meglepetés, mely a prototípus fázisban előjön, később megóvja a vásárlókat a gondoktól." mutat rá Pekka.

Koivikko Manor
Koivikko kis közössége Kitee-ben, mely egy város Finnország Észak-Karélia-i régiójában, ad otthont egy vállalkozásnak, mely egy magán tejüzemet működtet Koivikko Manor-ban. A farm egy oktatási központot működtet, ahol a helyi mezőgazdasági iskola 80 diákja tanul, és tehenet is nevel. Az egyéb szolgáltatások között lovagló iskolát és éttermet is működtet. Egy másik helyi vállalkozás Koivikko-ban a BioKymppi, amely a hőt- és villamos energiát állít elő bio hulladékból és hígtrágyából, melyet kelet Finnország szerte begyűjtenek. A cég biogázt is előállít, trágyából, melyet a szerves tápagyag gyártásnál hasznosítanak.

Szöveg és képek: Matti Kallio

> A T szériák oldal böngészésének folytatása