A csuklós Valtra. Egy traktor, amely követi a saját nyomvonalában jár

A csuklós Valtra. Egy traktor, amely követi a saját nyomvonalában jár

A csuklós Valtra - egy verhetetlen eszköz a professzionális gazdálkodók és vállalkozók számára

Egy csuklós Valtra traktor mindent tud, amit egy hagyományos csuklós munkagép megtehet, de sokkal magasabb kényelmi szinttel és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztással -, míg ugyanakkor úgyszintén egy ízig-vérig mezőgazdasági traktor marad.

A csuklós kormányzás opcióként érhető el az N123, N143 és N163 Direct traktorokon. A traktorok felszerelhetők normál Valtra homlokrakodókkal és nagy teherbírású, fix gémes rakodókkal is. Ugyanazok az opciók állnak rendelkezésre a csuklós kormányzáshoz, mint más Valtra traktorok esetében, köztük az acél üzemanyagtartályt erdészeti feladatokhoz és az SVC fülke továbbfejlesztett oldalsó kiláthatóságú változata, kommunális feladatokra.

A csuklós kormányzás felszerelése a traktorokra a Valtra Unlimited Studio-ban történik.

Dióhéjban:

  • Minden a szokásos N sorozatú traktor kényelmi berendezéseivel felszerelve
  • Kiváló manőverező képesség a nagyobb biztonság érdekében
  • A fokozott mozgékonysággal idő és üzemanyag takarítható meg
  • 40% időmegtakarítás homlokrakodós munkáknál
  • Normál 160 literes hidraulika szivattyú
  • Nincs további hidraulika igény
  • Normál 4WD HD HILOCK első híd kormányelfordulás érzékelő szenzorokkal
  • Az ISOBUS rendszer csak a traktor hátuljára kérhető

Intelligens vezérlési rendszer

A csuklós kormányzást a hagyományos első hídi kerékelfordulással ötvözve különösen mozgékony traktort nyerünk, mely igen hasznos szűk mozgásterekhez. A traktort még oldalra is vezethető, amely mérsékeli a talajtömörödést a szántóföldön, és lehetővé teszi az oldalsó sávok felszántását, vagy felseprését is.

A csuklós kormánymű és az első hídi kerékelfordulás automatizált, a derékcsuklás mértéke a sebesség növekedésével csökken. Magas sebességeknél a traktor kormányzása hagyományosan az első kerekekkel történik. A vezető – az adott helyzethez igazítva - is beállíthatja a csuklós kormányzás és az első hídi kerék elkormányzás arányát.

Választható kormányzási módok

(1) Csak első kerékkormányzás
A csuklós traktort – egy gomb kapcsolásával - be lehet úgy állítani, hogy úgy működjön, mint egy hagyományos traktor.

(2) Kombinált első kerék és derékcsuklós kormányzás
Ez a vezetési mód lehetővé teszi a kiváló manőverező képességet, még első és hátsó függesztett munkagépgép kombinációval is, mellyel idő és üzemanyag takarítható meg a táblavégi fordulóknál. Homlokrakodós munkákban ennél a modellnél akár 40% idő is megtakarítható a hagyományos traktorokhoz képest. Közúti forduláskor ez a mód növeli a biztonságot, mivel a traktornak nem kell sávokat váltania.

(3) Oldalazó kormányzás
Az oldalazó kormányzás különösen előnyös vetési műveleteknél, mellyel jelentősen mérsékelhető vele a talajtömörödés. Útfenntartási feladatok végzésekor ez a mód növeli a munkaszélességet, mellyel időt és üzemanyagot takaríthat meg.

 

(4) Csak derékcsuklós kormányzás - manuális beállítás
A derékcsukló elkormányzási mértéke fokozatmentesen megválasztható. Még álló helyzeti beállítás is lehetséges.

 

(5) Derékcsuklós kormányzás majd kormánykerekes irányíthatóság
Ebben az üzemmódban az első kerekek azután fordulnak el, miután a derék már elcsuklott, mely ideális behatárolt területen történő homlokrakodáshoz.

Vissza az oldal tetejére