A Valtra 2017-ben is újra elnyeri a Red Dot dizájn díjat Sajtóközlemény

03.04.2017
A Valtra SmartTouch felhasználói felület a használhatóság és a dizájn szempontjából az iparági legjobbat képviseli. Mindegyik kulcsfontosságú funkció könnyen, kézre-állóan elérhető.
A Párizsban ez év februárjában bemutatott Valtra SmartTouch érintős-vezérlésű kijelzős kartámasz elnyerte a 2017 évi Red Dot dizájn díjat, míg ugyanekkor a negyedik generációs Valtra N széria is dicséretes helyezést ért el, ugyanebben a versenyben. Az ez évi díjak a Valtra ebben a világ leghíresebb és legelismertebb dizájn versenyében elért sikersorozatának folytatásai, mivel a múlt évben a Valtra T4 széria nyerte el a 2016 évi Red Dot dizájn díjat.

„A 2017 évi Red Dot dizájn díj a tökéletesen példája annak, hogy a sikereink alapját képező ipari formatervezési módszerekkel hogyan érhetők el ilyen eredmények. A Valtra SmartTouch kartámasz különösen jól visszafizetődő innováció, mivel az elmúlt években fejlesztéseinknél elsősorban a használhatóság és a felhasználói élmény fokozására összpontosítottunk, annak érdekében, hogy konkrét, a vásárlóink napi munkavégzésében jól hasznosítható tulajdonságokat dolgozzunk ki”, mondja Jari Rautjärvi, VP, Valtra márkavezető.

A Valtra vadonatúj SmartTouch kartámasz az abba integrált kezelőfelületével a használhatóság könnyedsége tekintetében kimagasló áttörésnek számít. A SmartTouch sok szakterületen dolgozó kutatási és fejlesztési szakember magas szintű együttműködésének a gyümölcse. Az összes SmartTouch kartámaszi kezelőszerv elrendezése logikus és könnyen elérhető. Különös figyelmet fordítottak az ergonómiára, a felhasználói kényelemre, a könnyű használhatóságra és az egyszerűségre; az egyedi, speciális anyagminőségek megválasztása is gondosan, a szándékolt rendeltetés és az adott funkció megvalósításának elősegítésére történt.

„Az elmúlt években lélegzetelállító sikereket értünk el. Az N és a T szériák már számos díjat nyertek el, és ebben az évben az új A4 széria a 2017 évi „Az év Gépe” díjat nyerte el kategóriájában a SIMA Párizsi világkiállításon.

A legújabb 2017 évi Red Dot dizájn díj újra bizonyítja, hogy az ipari formatervezési módszerek alkalmazásával lehet a legjobb eredményeket kihozni az emberi feltételekre és a vásárlói igényekre vonatkozó legújabb technológiákból”, mondja Kimmo Wihinen, aki az ipari formatervezés és a felhasználói élmény felelőse a Valtra-nál.

Ebben az évben a Red Dot pályázatra több mint 5500 nevezés érkezett be, 55 különböző országból. A zsűri 40 nemzetközileg elismert formatervezési specialistából állt. A díjakat a győzteseknek az Aalto Színházban, Essen-ben, Németországban adják át, július 3.-án.

Valtra legutóbbi díjai szilárd alapot és legitimitást nyújtanak a vállalat saját dizájn pályázata számára, amelyet a SIMA kiállításon ez év februárjában Párizsban jelentettek be. A Valtra Dizájn versenyt idén tavasszal írták ki, formatervezéssel foglalkozó diákok, egyéni tervezők és világszerte működő formatervezési stúdiók számára. A verseny célja az, hogy kinyilvánuljon a formatervezők véleménye abban a tekintetben, hogy hogyan kell kinéznie a jövő traktorának, és hogy a traktorok hogyan serkenthetik még jobban a mezőgazdaságot nagyobb hatékonyságú és környezet-barátabb üzemvitel elérésére. A három legjobb pályázat bejelentése és a nyereményátadás 2017.május 31-én lesz.

A vonatkozó kiírási fogalmak és feltételek az alábbi linken tanulmányozhatók: www.valtra.com/designchallenge.

2017 évi Red Dot Dizájn verseny: http://red-dot.de/pd/?lang=en

A Valtra SmartTouch felhasználói felület a használhatóság és a dizájn szempontjából az iparági legjobbat képviseli. Mindegyik kulcsfontosságú funkció könnyen, kézre-állóan elérhető.


« Vissza az áttekintéshez