Valtra nyeri a tekintélyes RED DOT dizájn díjat 2016-ban Sajtóközlemény

30.03.2016
Valtra nyeri a tekintélyes RED DOT dizájn díjat 2016-ban
A Valtra T234 nyerte el a tekintélyes Red Dot dizájn díjat a termék dizájn kategóriában (Red Dot Product Design 2016). A Red Dot Dizájn verseny a legnagyobb és a legelismertebb dizájn versenyek egyike a világon. Az ez évi versenybe 57 ország több mint 5200 termékét nevezték, a világ különböző országaiból származó, független, ipari dizájn szakértőkből álló zsűri 41 tagú volt.
„A teljes Valtra vállalat képviseletében szeretném elmondani, hogy nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elnyertük ezt a nemzetközileg legelismertebb és tekintélyes elismerést a dizájnunk területén, mondta Jari Rautjärvi, VP és Globál Valtra Márkavezető. A díj a magas szintű finn dizájn, innováció és minőség nemzetközi elismerése.”

A Valtra T4 széria 7 éves kutatás és fejlesztés eredménye. Ez az első termék abban a teljesen új modell generációban, amelynél a legújabb műszaki innovációkat és az új generációs dizájn alapelveket ötvözték. Azon felül, hogy egy tiszta vonalvezetésű külső megjelenést hoztak létre, a dizájn munka kiemelt fókuszpontjai a kihasználhatóság, az ergonómia, a biztonság, a tartósság, a könnyű szervizelhetőség és a gép termelékenységének optimalizálása volt.

„A sok évvel ezelőtt megkezdett szisztematikus összpontosításunk az ipari formatervezésre most hozta meg a gyümölcsét. Ez az új ipari tervezési fókuszálás biztosítja azt, hogy új generációs traktoraink még a múltbélinél is jobban vehessék figyelembe vásárlóink igényeit és egy igazi világklasszis termék születhessen. A Red Dot dizájn díj úgyszintén visszatükrözi azt a kitűnő csapatszellemet, amely minden csapattag között fennállt az egész fejlesztési projekt tartamán keresztül, ami nélkül ez a fajta siker nem lett volna elérhető, mondja Kimmo Wihinen, Valtra dizájn menedzser és a T4 széria főkonstruktőre.”

A Valtrának hosszú hagyománya van kifejlett ipari formatervezési technikák alkalmazására, ez a tevékenység már 1960-tól elkezdődött. Azon túlmenően, hogy vonzó traktorokat alkossanak, az ipari formatervezést arra is mindig alkalmazták, hogy továbbfejlesszék a traktorvezetők komfortját, növeljék munkatermelékenységüket. Az évtizedek során a skandináv dizájn alapelvei mindig is kiemelten fontos szerepet játszottak a Valtra magas minőségű és elismert márkáinak kifejlesztésében.

A Valtra negyedik generációs traktorai már a bejelentésüktől fogva nagy piaci sikereket hoztak és számos nemzetközi díjat is elnyertek. Az N4 széria a „2016 Év Traktora” nevet kapta és elnyerte a „2016 Év Aranytraktora” díjat is, amíg a T4 széria a „2015 Év Traktora volt. A Valtra utoljára Red Dot dizájn díjat 2011-ben az ANTS traktorépítési koncepciója megalkotásával nyert.

A Red Dot Design verseny az 1950-es években kezdődött, a díjakat három kategóriában osztják ki: Termék Dizájn, Kommunikációs Dizájn és Dizájn alapelv kategóriákban. Az ez évi Red Dot dizájn díj átadása július 4-én lesz az Aalto Színházban, Essenben, Németországban.

Fotók: https://app.box.com/s/xk43pt4q873n5htba710sgjhmoeh54t4

Videók: https://youtu.be/DQhhr5blKk4

Red Dot Design verseny 2016
Red Dot Dizájn Verseny 2016: http://en.red-dot.org/
Termék dizájn kategória: http://red-dot.de/pd/?lang=en
A zsűri tagjai 2016-ban: http://red-dot.de/pd/red-dot-jury-2016/?lang=en
Nevezési követelmények 2016-ban: http://red-dot.de/pd/jury-2015/adjudication-criteria/?lang=en


« Vissza az áttekintéshez